De 5 soorten scrum magneten die onmisbaar zijn bij elke scrum meeting

Iedere moderne kantoormedewerker heeft er wel eens ervaring mee opgedaan of er op z’n minst wel iets over gehoord: scrum. Scrum is kort gezegd een raamwerk waarmee projecten of producten op een flexibele manier kunnen worden ontwikkeld of onderhouden.

Een belangrijk onderdeel van de scrum methode zijn de periodieke team meetings, waar men aan de hand van een scrumbord de specifieke doelen en actiestappen in kaart brengt en het algehele verloop van het project bijhoudt en eventueel bijstuurt.

De scrum benadering heeft inmiddels al vele bedrijven en organisaties geholpen om hun werkprocessen leuker en efficiënter te maken. Maar wist je dat je jouw scrum meetings nóg daadkrachtiger en efficiënter kunt maken door gebruik te maken van verschillende soorten scrum magneten?

In dit artikel vertellen we je welke 5 soorten scrum magneten absoluut niet mogen ontbreken bij jouw scrum sessies.

1. Magnetische fotohouders

Hoe fijn is het om te visualiseren wat er moet gebeuren en door wie? Door middel van magnetische fotohouders is dit makkelijk te realiseren. Simpelweg door een pasfoto van werknemer A bij opdracht A te plaatsen. Voor iedereen is in één oogopslag duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Buiten dat feit ziet het er ook nog eens leuk uit! Dit type scrum magneten wordt vaak gebruikt door kleine teams binnen grote bedrijven.

2. Herschrijfbare magneten

Je kunt natuurlijk net zoals veel andere mensen allerlei post-its op papier gaan plakken tijden je brainstorm of scrum sessie. Maar nog veel handiger is het om herschrijfbare magneten in huis te halen! Een herschrijfbare magneet is in feite niets anders dan een post-it, maar dan een die je altijd kunt hergebruiken maar. Ze gaan niet op en zijn dus goedkoper en efficiënter. Deze magneten zijn met name handig om heel gemakkelijk taken op het scrumbord te plakken. Om je te helpen het onderscheid te blijven maken tussen alle verschillende taken, processen en teams, is het te overwegen om verschillende kleuren herschrijfbare magneten in huis te halen. Deze zijn in veel verschillende kleuren te bestellen.

3. Header magneten.

Minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk. Deze magneten zijn erg handig om titels van bepaalde projecten, processen of teams overzichtelijk weer te geven op het scrumboard. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan de veel voorkomende statussen zoals ‘’to do’’, ‘’doing’’ of ‘’done’’.

4. Ronde magneten

Oftewel de gewone whiteboard magneten maar is dit wel zo gewoon? Omdat je deze magneten net zoals de herschrijfbare magneten in verschillende kleuren kunt bestellen, zijn deze magneten multifunctioneel in te zetten en daarom onmisbaar. Ronde scrum magneten kunnen worden gebruikt bijvoorbeeld om een zogenaamd stoplicht effect te creëren, wat inhoudt dat de prioriteit van een bepaalde taak wordt getoond. Deze magneten zijn te verkrijgen in verschillende variaties, zoals met een uitroepteken, vraagteken of een smiley erop. Een groene smiley magneet kun je bijvoorbeeld gebruiken om iedereen te laten zien dat een bepaalde taak op de juiste manier is uitgevoerd.

5. Magnetische pijlen

En tenslotte is er nog één soort scrum magneet die volgens ons niet mag ontbreken uit jouw collectie: de magnetische pijlen. Waarom magnetische pijlen uw visualisatiebord versterken? Simpel: deze pijlen laten keurig zien waar processen heen gaan of moeten. Zo hoef je nooit het overzicht te verliezen en kun je van ieder project een mooi succes maken!

Nu je weet welke scrum magneten je allemaal in huis moet halen, is een volgende stap om te kijken naar het juiste scrumbord. Scrumartikelen.nl is dé expert op het gebied van scrum en scrum producten, en is daarmee een betrouwbare partij om al je scrum gerelateerde artikelen bij af te nemen. 
Alvast veel succes (en plezier) gewenst met jouw volgende scrum meeting! Mocht je graag hulp hebben bij het goed organiseren van je team en scrum meetings, kijk eens op https://www.leanpeople.nl/