De voordelen van certificering voor de heftruck, reachtruck en hoogwerker

Je bent op zoek naar meer informatie over het behalen van een certificaat voor de heftruck, reachtruck of hoogwerker? Wij leggen in dit artikel precies uit waarom deze certificaten zo waardevol zijn en welke verschillen er zijn.

Algemene informatie

Het belangrijkste misverstand is misschien wel dat iemand met een certificaat voor de reachtruck ook op een heftruck mag rijden. Het antwoord is: nee. Je zult voor het veilig werken met deze voertuigen dus verschillende certificaten moeten halen. Het is dan ook belangrijk om goed te bepalen met welk voertuig jij graag wilt werken. Het is misschien niet wettelijk verplicht om een certificaat voor de heftruck, reachtruck of
hoogwerker te hebben, maar steeds meer werkgevers stellen dit als eis aan hun werknemers en freelancers die tijdelijk worden ingehuurd. Je beschikt met een certificaat dus over een flinke voorsprong op de concurrentie!

Heftruck certificaat

Nog niet in het bezit van een heftruck certificaat? Je kunt met het heftruck certificaat voor ontzettend veel verschillende bedrijven aan de slag. Heftrucks worden in de meest uiteenlopende bedrijven ingezet voor het laden en lossen van vrachtwagens en om goederen op te slaan en te verplaatsen in het magazijn. Je beschikt met dit certificaat dus over een veelgevraagde certificering. Je leert voor het behalen van dit certificaat niet alleen de theorie, maar krijgt ook ruimschoots de kans om op een heftruck te rijden en de verschillende handelingen (laden en lossen) uit te voeren.

Waarom een certificaat voor de heftruck behalen?

● Je wilt op een veilige en verantwoorde manier de heftruck kunnen bedienen.
● Je wilt jouw kansen op de arbeidsmarkt verbeteren door het behalen van deze veelgevraagde certificering.
● Je behaalt een certificaat dat 5 jaar geldig is

Reachtruck certificaat

Reachtrucks worden in grote magazijnen ingezet om goederen op hoogte op te kunnen slaan. Het werken met een reachtruck is dan ook lastiger en een stuk gevaarlijker dan het

werken met een heftruck. Het liften van de lading maakt dat het noodzakelijk is om goed te begrijpen hoe de reachtruck geladen moet worden en hoe het zwaartepunt en de stabiliteit bepaald kunnen worden. Je leert dit allemaal in de opleiding voor het reachtruck certificaat. Natuurlijk is hier ook voldoende aandacht voor de praktijk.

Waarom een reachtruckcertificaat halen?

● Je wilt op een veilige en verantwoorde manier met de reachtruck werken.
● Je wilt jouw kansen op de arbeidsmarkt verbeteren met het behalen van deze veelgevraagde certificering.
● Je behaalt een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Hoogwerker certificaat

Hoogwerkers worden vaak gebruikt in de bouw en de industrie. Het werken met een hoogwerker vraagt om de nodige kennis over het plaatsen, bedienen en gebruiken van hoogwerker.

Waarom een hoogwerker certificaat?

● Je wilt op een veilige en verantwoorde manier leren werken met de hoogwerker.
● Je wilt jouw kansen op de arbeidsmarkt verbeteren met het hoogwerker certificaat.
● Je behaalt een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Welke certificering je ook kiest, je draagt met deze certificering bij aan een veilige werkomgeving voor jezelf en je collega’s.