De voordelen van ETIAS

Europa is klaar om toe te treden tot de vele andere regio’s van de wereld waar elektronische visumsystemen al aanwezig zijn. De Europese Commissie heeft de invoering voorgesteld van een elektronisch visumsysteem, het European Travel Information and Authorization System, of ETIAS. Er is al een aanzienlijke hoeveelheid informatie over hoe het zal werken en de vele voordelen die de ETIAS-visumvrijstelling zal bieden aan de Europese Unie.

Hoe werkt ETIAS

De Europese Commissie heeft bevestigd dat het ETIAS-application zeer vergelijkbaar zal zijn met het ESTA-programma dat momenteel in de Verenigde Staten wordt toegepast. Niet alle reizigers kunnen een ETIAS-autorisatie aanvragen, omdat het programma alleen beschikbaar is voor burgers van ongeveer 60 visumvrije landen.

Aan reizigers uit in aanmerking komende landen wordt gevraagd informatie te verstrekken over de ETIAS-aanvraag met betrekking tot hun identiteit en reisplannen. Onder andere informatie wordt aan reizigers gevraagd om:

Persoonlijke gegevens (naam, achternaam, adres, etc.)

Geldig paspoort / reisdocument

Geboorteplaats en-datum

Informatie van ouders

Bovendien zullen aan toekomstige reizigers ook aanvullende informatie worden gevraagd die betrekking heeft op hun reis. Dit kunnen vragen zijn met betrekking tot:

Risico’s voor de volksgezondheid, strafregister

Vorige weigering van inzendingen

Werkgeschiedenis

Eerdere Europese reisinformatie

Nadat de aanvraag is voltooid, ontvangen de meeste reizigers hun autorisatie binnen enkele minuten, hoewel sommige mensen tot twee weken moeten wachten om een ​​beslissing te ontvangen. De ETIAS-autorisatie wordt dan naar de reiziger gestuurd en is 3 jaar geldig.