koffie op je gezondheid

Voor velen geeft ’s ochtends koffie een broodnodige energieboost om de dag te beginnen. Voor anderen is het de smaak van die vers gebrouwen bonen die ze echt op gang brengt. In elk geval is het geruststellend om te weten dat er veel voordelen zijn voor de gezondheid van het drinken van koffie.

Dit is goed nieuws, want volgens USA Today is 83 procent van de Amerikaanse volwassenen fan van hun dagelijkse kopje Joe. Afgezien van zijn magische krachten om je wakker te maken na een vreselijke nachtrust of je te helpen focussen tijdens een saaie vergadering, is koffie gevuld met antioxidanten, volgens een studie gepubliceerd door Joe Vinson, Ph.D. van de University of Scranton (PA). Koffie kan je ook helpen bepaalde ziektes te voorkomen, en het is zelfs goed voor je huid, aldus Cosmopolitan.

Om uw gezondheidsvoordelen te maximaliseren, is het het beste om uw koffie zo dicht mogelijk bij zwart te drinken (of deze gezonde substituties te gebruiken), omdat suiker en room de positieve gezondheidseffecten van de drank kunnen omkeren. Naast de directe, voor de hand liggende voordelen van de energiestimulerende drank, kan koffie ook een aantal diepgaande effecten op uw gezondheid hebben die verder gaan dan uw dagelijkse welzijn. De volgende keer dat u zich schuldig voelt, vertrouwend op uw dagelijkse dosis espresso, probeert u uzelf te herinneren aan deze zeven verrassende gezondheidsvoordelen van koffie drinken.

  1. Het kan u helpen met uw geheugen
    Studies hebben aangetoond dat matige koffie-inname kan helpen het geheugen en de cognitieve prestaties te stimuleren vanwege de cafe├»negehalte. “Koffie zorgt voor waakzaamheid en verhoogt je staat van opwinding, zodat je meer bewust en minder vermoeid bent”, zegt Dr. Seth J. Marquit, medisch directeur van Pritikin Longevity Center + Spa in een interview met Bustle.
  2. Het kan je workout helpen boosten
  3. Consumptie van koffie verhoogt de adrenaline, wat kan helpen de fysieke prestaties met gemiddeld maximaal 12 procent te verhogen. “Koffie drinken voor het trainen, verhoogt de naleving van een trainingsprogramma en maximaliseert je kracht tijdens de activiteit, vermindert waargenomen pijn tijdens het trainen en vermindert de spierpijn na het trainen,” zegt Marquit.