Negen voordelen van een flexwerkplek

De vraag naar flexwerkplek en gedeelde kantoorruimte neemt toe nu meer bedrijven dan ooit naar deze flexibele manier van werken kijken om de kosten te verlagen, uit te breiden naar nieuwe markten en de wendbaarheid te vergroten. Wat zijn de belangrijkste voordelen van coworking space vergeleken met traditionele werkplekken?

Wat is een flexwerkplek?

Een flexwerkplek, ook wel gedeeld kantoor genoemd, is een werkruimte waar bedrijven, ondernemers of freelancers toegang hebben tot alle faciliteiten en extraatjes van een conventionele kantoorruimte, tegen een flexibele huur op korte termijn en zonder de verborgen kosten van het huren van een traditioneel kantoor.

Coworking spaces zijn meestal open-plan omgevingen waar huurders betalen voor de ruimte die ze nodig hebben via een lidmaatschap, waardoor ze toegang krijgen tot een mix van privé en gemeenschappelijke ruimtes. Hierdoor kunnen bedrijven naar behoefte opschalen of inkrimpen. Huurcontracten kunnen zo kort zijn als een maand, zodat huurders niet vastzitten aan een langdurige verbintenis.

Een onderzoek heeft aangetoond dat coworking de algehele tevredenheid op de werkplek kan verbeteren. 82% van de respondenten zei dat coworking had geholpen om hun professionele netwerken uit te breiden, terwijl 83% aangaf zich minder eenzaam te voelen nadat ze bij een coworking space waren gaan werken, en 89% zei gelukkiger te zijn sinds ze bij een coworking space waren gaan werken.

9 Belangrijkste voordelen van flexwerkplekken

Kosteneffectief

Coworking elimineert de verborgen kosten en risico’s van een eigen kantoor, zodat huurders gewoon kunnen betalen voor de ruimte die ze nodig hebben. Bij een coworking kantoor is er geen traditioneel huurcontract of een van de verborgen kosten die daarbij horen.

Netwerkmogelijkheden

Het collaboratieve karakter van coworking spaces biedt veel mogelijkheden voor mensen om te netwerken en nieuwe gesprekken te beginnen met iedereen, van potentiële klanten tot zakenpartners.

Verhoogde creativiteit

Design-geïnspireerde kantoorruimtes, creatieve gemeenschapsculturen, regelmatige educatieve evenementen en extraatjes zoals overdekte sportscholen of speelruimtes werken allemaal mee aan een grotere creativiteit en productiviteit.

Klantvriendelijk

De voordelen van coworking spaces strekken zich ook uit tot klanten. Ondernemers en freelancers zonder vast kantoor kunnen belangrijke vergaderingen en conferenties houden vanuit een volledig uitgeruste, professionele kantooromgeving op een gewenst zakelijk adres.

Grotere flexibiliteit

Contracten zijn al vanaf een maand beschikbaar.

Snelheid naar de markt

Huurders kunnen er op de dag dat ze tekenen intrekken en meteen aan de slag met plug and play-faciliteiten.

Schaalbaar

Een bedrijf kan slechts één bureau bezetten, met de flexibiliteit om naar behoefte uit te breiden. Dit geeft ondernemers de mogelijkheid om hun team in hun eigen tempo te laten groeien.

Tip: Een unieke vergader-/ trainingslocatie

Geavanceerde apparatuur en faciliteiten

Gemak en tijdsbesparing zijn belangrijke voordelen van coworking spaces. Deze werkruimten zijn volledig gemeubileerd, voorzien van voorbekabeling en uitgerust met een scala aan voorzieningen, van koffieshops en restaurants tot vergaderzalen, pauzezones, trainingsfaciliteiten en meer.

Wereldwijd toegankelijk

Tegenwoordig zijn er coworking spaces in zowat elke grote stad ter wereld. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om overal toegang te krijgen tot nieuwe steden, sectoren en markten zonder de extra druk van kantoorruimte.