Voordelen van algenolie capsules

Wat is algenolie

Ieder mens moet genoeg omega 3 vetzuren binnenkrijgen. We proberen dit te doen door de vis te eten of supplementen te gebruiken. Maar wat veel mensen niet weten is dat er tegenwoordig een plantaardig alternatief is om voldoende omega 3 binnen te krijgen. Iedereen kent algen wel. Het groene plantje dat groeit in het water. Deze plant zit bomvol met gezonde stoffen. Dus de algen worden speciaal gekweekt, waarna de goede stoffen geëxtraheerd worden tot een olie.

Waarom is omega 3 belangrijk

Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen om voldoende omega 3 binnen te krijgen. Een van de voordelen is dat het goed is voor je gezondheid. Daarnaast zijn er nog wat andere, mogelijke, symptomen zoals dat het kan functioneren als antidepressiva, het heeft een ondersteunend effect voor de hersenfuncties en het verbetert je gezichtsvermogen. Ook bij moeite met leren of de eerste verschijningen van dementie kan omega 3 helpen. Al met al zijn dit zeker een aantal redenen waarom iedereen voldoende omega 3 binnen moet krijgen.

Waar is omega 3 in te vinden?

De meest bekende bron van omega 3 is vette vis. Zo is het belangrijke stofje te vinden in onder andere haring, zalm, sardientjes, makreel en tonijn. Maar wat veel mensen niet weten is dat omega 3 ook voorkomt uit plantaardige bronnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn lijnzaadolie, lijnzaad, walnotenolie, koolzaadolie, sojaolie, walnoten en olijfolie. Het best bewaarde geheim, tot nu toe, is dat algenolie dus ook boordevol omega 3 vegetarisch zit. Zeker een reden om te kijken hoe dat gebruikt kan worden in jouw dieet!

Andere voordelen van algenolie

Vissen halen hun omega 3 voedingsstoffen uit algen. Maar algenolie is in vergelijking met vissenolie vrij van toxische stoffen. In het lichaam van een vis komen deze toxische stoffen vrij. Hierbij kan je denken aan kwik of andere zware metalen waar je niets mee te maken wil hebben. De tweede voornaamste reden om algenolie capsules te gebruiken is het milieu-impact wat het kan hebben.

Algen worden namelijk duurzaam gekweekt en zetten tevens co2, koolstofdioxide, om in belangrijke voedingsstoffen. En dat terwijl veel oceanen momenteel overbevist worden, wat als gevolg kan hebben dat belangrijke vissoorten compleet uitsterven.

Concluderend

Al met al heeft algenolie niet alleen gezondheidsvoordelen, maar brengt het ook andere voordelen met zich mee zoals dat het beter is voor het milieu. Mocht je dus de kans hebben een keer te kijken naar algenolie capsules ter vervanging van visolie, dan is dat zeker een aanrader!