Wat zijn de voordelen van een auto importeren uit Duitsland?

Een auto importeren uit Duitsland is al jaren populair. Het heeft een aantal voordelen die niet te versmaden zijn. Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Voordelen van een auto uit Duitsland importeren

Keuze

Als je een andere auto wilt kopen heb je waarschijnlijk al een idee welk merk en model je voorkeur heeft. Er worden in Nederland behoorlijk veel tweedehands auto’s te koop aangeboden, maar we zijn maar een klein landje. Duitsland daarentegen heeft meer dan 80 miljoen inwoners. Het aanbod van tweedehands auto’s is dan ook beduidend groter dan in ons kikkerlandje. 

Prijs

Een ander voordeel van een auto uit Duitsland importeren is de prijs. Ondanks het feit dat er kosten verbonden zijn aan het importeren van een auto kun je flink besparen op je aanschaf. Auto’s in Duitsland zijn goedkoper en tweedehands auto’s wisselen daardoor voor veel minder geld van eigenaar dan hier. Bovendien hebben deze auto’s vaak nog niet eens heel veel kilometers op de teller.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Opties

Als kers op de taart hebben ze vaak meer opties. De gemiddelde Duitse auto is veel luxer uitgerust dan hier. Bij het importeren van een auto uit Duitsland betaal je hier niets extra’s voor.  

Onderhoud

Wat ook een verschil is tussen Nederlandse en Duitse auto’s, is dat de laatstgenoemde vaak veel beter onderhouden zijn.  Bijna alle auto’s worden onderhouden door een officiële dealer zodat je precies weet waar je aan toe bent als je besluit een auto in Duitsland te kopen om deze vervolgens te importeren.

Garantie

Alle autofabrikanten  bieden Europese dekking. Dus als de merkgarantie nog geldt kun je met jouw auto naar een Nederlandse dealer in jouw buurt als er een probleem ontstaat. 

Anders dan bij ons moeten Duitse autodealers bovendien altijd een jaar garantie geven op een auto die zij hebben doorverkocht. Ook als de merkgarantie al verlopen is kunnen ze hier niet onderuit komen. 

Conclusie

Een auto uit Duitsland importeren kan dus een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een andere auto. Uiteraard is het wel zaak om gedegen onderzoek te doen naar de auto die je wilt kopen en over hoe je deze gaat importeren, want daar zijn wel regels aan verbonden. 

Zo moet je zorgen dat je auto verzekerd is en dat je wegenbelasting betaalt. Ook mag je niet met een Duits kenteken op je auto naar huis rijden. De boetes die hierop staan zijn hoog, dus zoek uit hoe je dit aan moet pakken om extra kosten te voorkomen.