De voordelen van het leasen van een auto

Na je studententijd zal je op een moment in je leven komen waarop je denkt: een auto zou nu wel handig zijn. Echter is het regelen van een auto niet binnen drie seconden gebeurd. Je zal eerst moeten kiezen welk model je wilt en welke kleur, waarna je vervolgens tijd steekt in de documentatie en gegevens die nodig zijn voor het hebben van een auto. Echter voordat je kiest wel model je neemt, is het belangrijk dat je de keuze maakt tussen leasen en kopen. Elektrisch leasen is bijvoorbeeld iets anders dan het kopen van een elektrische auto. Je betaalt de auto namelijk niet in een keer af, maar huurt hem als het ware van een leasebedrijf. Maar wat zijn nu de daadwerkelijke voordelen van het leasen van een auto? Wat zijn de feiten die belangrijk zijn om te weten en ervoor zorgen dat je over de streep wordt getrokken?

Geen extra kosten

Zodra je ervoor kiest om een auto te leasen, zal je dus een vast maandbedrag aan de auto betalen. Het fijne hiervan is dat alle kosten hierin zitten. Denk hierbij aan reparaties en onderhoudskosten. Naast brandstof en eventuele verkeersboetes zal je dus niet veel meer kwijt zijn aan je auto. Voor sommige mensen is deze vastigheid en duidelijkheid over de maandelijkse kosten een groot voordeel van leasen.

Geen spaarrekening nodig

Eerder werd al genoemd dat je bij het leasen van een auto dus niet ineens een groot bedrag moet betalen om de auto te bekostigen. Dit biedt dan ook de mogelijkheid tot het hebben van een auto zonder een spaarrekening en zal je niet ineens zo’n groot bedrag kwijt zijn waardoor je misschien moet besparen op andere leuke dingen. Ook is het doen van een aanbetaling van de auto niet nodig, je hoeft enkel en alleen het maandelijkse bedrag te betalen.

Terugbrengen en wisselen

Als laatste is het natuurlijk altijd fijn om te weten dat je na een periode van zakelijk leasen, je de auto gewoon weer kan inleveren. Je hoeft geen tijd te steken in het verkopen van de auto en rijdt er alleen mee naar het leasebedrijf. Het allerfijnst is misschien nog wel dat je na zo’n leaseperiode een nieuwe auto kan uitkiezen en hierdoor in verschillende modellen kan rijden.