Voordelen van een professionele tattoo laser behandeling

Het taboe is inmiddels wel af van de tatoeage en steeds meer mensen kiezen voor een tatoeage. Het kan echter soms ook voorkomen dat er vanwege verscheidene redenen mensen af willen van hun tattoo. Alhoewel een tattoo in principe permanent is, zijn er desondanks mogelijkheden waarmee je jouw tatoeage volledig kan laten verwijderen. De techniek die hiervoor gebruikt wordt is een laserbehandeling die meestal in een gespecialiseerde kliniek plaatsvindt. 

De laser maakt als het ware de inkt in de huid kapot, waardoor het lichaam zelf na verloop van tijd de kleine deeltjes inkt afvoert en laat verdwijnen. Wanneer een behandeling volledig wordt voltooid en er op een stuk gave huid behandeld wordt kan de tattoo in zijn geheel verwijderd worden zonder schade aan de huid of littekenweefsel.

Redenen om een tattoo te verwijderen

Er zijn tal van verschillende redenen om een tattoo te laten verwijderen en vaak zijn deze zeer persoonlijk. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een tatoeage gerelateerd was aan een liefde die verbroken is of dat je simpelweg spijt hebt van de gemaakte beslissing of totaal ontevreden bent over het uiteindelijke design. 

Net zoals bij het zetten van een tattoo, is het ook belangrijk dat wanneer je een tatoeage laat verwijderen je goed bedenkt welk plan je gaat volgen. Een laserbehandeling is namelijk niet een keer, maar bestaat uit meerdere sessies en vergt ook een goede zorg voor de huid tussen de behandelingen door en vooraf, waarbij het vooral gaat om het voorkomen van blootstelling aan de zon. 

Tattoo laten verwijderen?

Dé specialist zit in Rotterdam!

Doe goed onderzoek naar waar je je tattoo laat verwijderen

Wanneer je besluit om je tatoeage te verwijderen is het erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar waar je je tattoo wil laten verwijderen. Er zijn namelijk tal van plekken die het verwijderen van tatoeages niet als niet als core business hebben en dit als extra dienst leveren. Dit hoeft op zich niet slecht te zijn, maar het gebeurt weleens dat hier niet altijd met de beste apparatuur en door het best geschoolde personeel behandeld wordt. 

Het is dan ook raadzaam om naar een gespecialiseerde kliniek te gaan die zich puur en alleen richt op het verwijderen van tatoeages. Het is daarnaast ook belangrijk om te onthouden dat niet elke tattoo verwijdert kan worden. Tatoeages die zeer dik geïnjecteerd zijn, zijn zeer moeilijk te verwijderen en ook tatoeages met een oppervlakte groter dan A5 formaat kunnen zeer lastig zijn om volledig weg te halen.