Goedkope zorgverzekering: hoe vind ik die?

Jaarlijks stappen er honderdduizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Dit komt doordat ze zien dat ze op jaarbasis vaak tientallen euro’s kunnen besparen door simpelweg over te stappen. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan alleen aan het einde van een kalenderjaar en daarom is het belangrijk om snel te gaan kijken of jij niet te veel betaalt voor je verzekering.

Jaarlijkse wijzigingen

Jaarlijks verandert er een hoop als het gaat om zorgverzekeringen. Zo bepaald de overheid het minimum eigen risico wat je moet bepalen, maar veranderen zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden. Wanneer je niet overstapt naar een andere zorgverzekeraar, zul je dus ook akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden van de verzekeraar. Door deze wijzigingen is de kans groot dat de zorgverzekering die in het verleden de goedkoopste voor je was, nu niet meer de goedkoopste is.

Vergelijken

Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden, is het handig om alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wanneer je goed voor jezelf in kaart hebt wat voor zorgverzekering je wilt hebben, dan kan je deze wensen invullen op www.zorgkiezer.nl. Hier zul je dan direct een overzicht krijgen van alle zorgverzekeringen die voldoen aan jouw wensen. Je kan deze dan dus makkelijk met elkaar vergelijken en zo zul je erachter komen of je niet te veel betaald.

Wanneer je een betere, goedkopere zorgverzekering hebt gevonden, kan je deze direct via de site afsluiten. Zo weet je zeker dat jouw zorgverzekering 2021 de goedkoopste is voor jouw situatie.