Sieraden combineren met je outfit, zo doe je dat

Met sieraden maak je elke outfit nét even iets mooier. Maar dan is het wel de kunst om ze op de goede manier te combineren met je kleding. Belangrijk hierbij is dat je kiest voor de juiste kleuren en alles in proportie houdt. Verder is het goed om, net als bij je outfit, rekening te houden met de gelegenheid. En hoor je vaak dat gouden en zilveren sieraden niet samengaan? Vergeet dat maar gauw, want ook hier draait het slechts om de juiste combinatie. Wij vertellen je graag meer.

Zoek de juiste balans

De juiste balans voor je kleding en sieraden, wat houdt dat dan in? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Stel, je draagt een A lijn jurkje met drukke print en opvallende schoenen. Dan zijn dat eigenlijk al de meest opvallende elementen en heeft je outfit eigenlijk alleen nog maar iets subtiels nodig. Bijvoorbeeld sieraden met Swarovski kristallen, zoals oorbellen. In dit geval is één sieraad voldoende, want deze steentjes bevatten een mooie glans. Hierdoor leg je ook het accent op je gezicht. Draag je een zwart jurkje? Dan kan je gerust een complete set dragen (oorbellen, armband, ketting en ring) en zelfs meerdere kettingen.

Let op je lichaamsvormen

Net als bij je kleding, moet je ook bij de keuze voor je sieraden letten op de vorm van je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Dan mag je best wel kiezen voor oorbellen met een beetje extra lengte. Hierdoor krijg je gezicht optisch een wat minder ronde vorm, met kleine stekertjes versterk je dit juist. Bij kettingen is het juist verstandig om te letten op de lengte en of jij juist halslijn wilt benadrukken of niet. Ben je trots op je sleutelbenen en wil je hier het accent op leggen? Kies dan voor een exemplaar met een hanger dat net tussen je sleutelbenen valt. Wil je juist langer lijken? Combineer je outfit dan met een ketting met een lengte tot onder je borst.

Welke kleur past bij jou?

Als je naar je garderobe kijkt, heb je wel een duidelijk beeld van welke kleuren bij jou passen. Zoek daarom ook naar sieraden die deze tinten versterken. Draag je bijvoorbeeld vaak rode truien? Kies dan ook voor sieraden met een warme tint, zoals gouden sieraden met gele kristallen. Draag je juist veel paarse en blauwe tinten? Dan ben je meer het type voor koele tinten zoals turkoois en amethyst. Wat je ook zoekt, bij Tante Betsy vind je de leukste jurkjes in verschillende kleuren. Zo is er altijd een passende combinatie mogelijk bij elk sieraad.