Dit zijn de voordelen van automaat rijlessen

Wil je beginnen met rijlessen? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in of automaat rijlessen iets voor jou zijn. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van elektrisch lessen. Goed om te weten: op dit moment is het nog niet mogelijk om in een automaat te lessen die op fossiele brandstof rijdt. Dit betekent dat je altijd een elektrische auto lest als je voor een automaat kiest.

Lessen in een automaat biedt de volgende voordelen

  • Je belast het milieu een stuk minder doordat je tijdens automaat rijlessen geen fossiele brandstoffen verbrand.
  • Bij een automaat is schakelen niet nodig. Dit maakt het autorijden makkelijker. Bovendien heb je minder rijlessen nodig dan wanneer je in een schakelauto zou lessen. Dat scheelt onderaan de streep zomaar een paar honderd euro aan leskosten.
  • Met een rijbewijs voor een automaat ben je klaar voor het autorijden van de toekomst. Steeds meer mensen besluiten om de overstap naar een elektrische auto te maken. Het aantal mensen dat in een handgeschakelde auto rijdt zal waarschijnlijk de komende jaren verder afnemen. 

Waar moet je op letten als je automaat rijlessen wilt gaan volgen?

Besef goed dat wanneer je een automaat gaat lessen dat niet betekent dat je na het slagen in handgeschakelde auto’s mag rijden. Wil je dat wel? Dan moet je een aantal extra lessen volgen. Houd hier dus rekening mee als je overweegt om te gaan lessen in een elektrische auto.

Wat is de beste keuze: lessen in een automaat of in een handgeschakelde auto?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt er vanaf wat voor jou belangrijk is. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een elektrische auto te gaan rijden als je geslaagd bent? Dan maakt het niet uit om automaat rijlessen te volgen. Twijfel je nog tussen een automaat en een handgeschakelde auto? Dan kun je waarschijnlijk beter gaan lessen in een schakelauto.

Ontdek of automaat rijlessen iets voor jou zijn

Het kan bijzonder lastig zijn om een besluit te nemen over of je in een automaat of schakelauto moet lessen. Het kan helpen om een automaat proefles te volgen en daarnaast een proefles in een schakelauto af te nemen. Op die manier kun je vergelijken en maak je een weloverwogen keuze.